Sinds 1 januari 2018 bent u verplicht in het bezit te zijn van een definitief energielabel als u uw woning wilt verkopen of verhuren.

ADA Keur kan u helpen bij het verzamelen van de benodigde bewijslast. U kunt er voor kiezen om ADA Keur een energie maatwerk advies op te laten stellen.

De Energie-Index is een getal voor de energieprestatie. De Energie-Index is een vrijwillig instrument. Hiermee is een exactere bepaling van de energieprestatie van een woning te berekenen. Bij een Energie-Index ontvangt de woningeigenaar automatisch een definitief energielabel.

Verder worden aan de Energie-Index financiële instrumenten gekoppeld, zoals het woningwaarderingsstelsel. Professionele woningeigenaren, vooral in de huursector, gebruiken de Energie-Index. Ze kunnen hiermee de investeringen van hun huizenvoorraad waarderen en bepalen. Soms kunt u zelfs rentekorting krijgen op uw hypotheek bij een energie-index tussen 0 en 0,7.

Als u wilt weten of en hoe u energie kan besparen, kan u een zogenaamd EPA-maatwerkrapport laten opstellen en desgewenst laten afmelden bij het agentschap. U krijgt daardoor inzicht in de energiebesparende maatregelen, de kosten van deze maatregelen en de terugverdientijd hiervan.

Bekijk hier een voorbeeld van een energielabel