bouwkeuringen

Bouwkundige keuring

ADA Keur biedt u diverse bouwkundige keuringen en inspecties. Denk hierbij aan een bouwkeuring, een elementeninspectie of nieuwbouwkeuringen. De inspecteurs van ADA Keur inspecteren uw pand, waardoor u zeker bent van uw zaak. Deze bouwkundige keuringen worden geaccepteerd en erkend door alle financiële instanties en geldverstrekkers.

Basis aankoopkeuring

Indien u een woning op het oog heeft die u zou willen kopen, is het zeer aan te raden om deze bouwkundig te laten keuren. Niet alle gebreken zijn zichtbaar en dus kunt u maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Meer informatie

Uitgebreide aankoopkeuring

De uitgebreide keuring is een bouwkundige keuring zoals de basiskeuring. Het verschil is dat bij een uitgebreide keuring ook hersteladvies wordt gegeven en de bijbehorende kosten worden behandeld.

Meer informatie

Basis verkoopkeuring

Als u uw woning wilt verkopen, heeft u te maken met een bewijslast. Door een verkoopkeuring uit te laten voeren, krijgen u en uw potentiële kopers inzicht in eventuele verborgen gebreken.

Meer informatie

Uitgebreide verkoopkeuring

De uitgebreide keuring is een bouwkundige keuring zoals de basiskeuring. Het verschil is dat bij een uitgebreide keuring ook hersteladvies wordt gegeven en de bijbehorende kosten worden behandeld.

Meer informatie

Meeloopkeuring

Een meeloopkeuring komt neer op bouwkundige begeleiding tijdens de bezichtiging van een woning. Deze keuring is geschikt als u geen rapportage nodig heeft, maar wel direct inzicht wilt hebben in de bouwkundige staat van een woning.

Meer informatie

elementeninspecties

Specialistische keuringen

Deze keuringen zijn specifiek op één onderdeel gericht of gericht op een bepaalde manier van keuren. Denk hierbij aan één element van een object of een asbestkeuring.

Elementeninspectie

Onze inspecteurs controleren tijdens een elementeninspectie één specifiek element. Dit kan bijvoorbeeld naar aanleiding zijn van een verbouwing of bij twijfels over de bouwkundige staat.

Meer informatie

Asbestinspectie

Als u een huis van voor 1994 heeft, is de kans groot dat hier asbest aanwezig is. Dit is een schadelijke stof. ADA Keur voert in samenwerking met een specialistische partner een asbestkeuring uit.

Meer informatie

Nulmeting (BRL5024)

Een nulmeting of vooropname kan goed van pas komen als u het vermoeden heeft dat uw woning in de toekomst bouwkundige schade kan oplopen door bouwactiviteiten in of om uw woning.

Meer informatie

Naschouw (BRL5024)

Door middel van een naschouw op een voorschouw kunt u bepalen of uw woning schade heeft opgelopen tijdens zware werkzaamheden in de buurt.

Meer informatie

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Een meerjarenonderhoudsplan, oftewel een MJOP, geeft de huidige staat van een gebouw weer en voorziet u daarnaast van een onderhoudsbegroting voor de komende jaren.

Meer informatie

nieuwbouwkeuringen

Nieuwbouw keuringen

Zelfs bij een nieuwbouwwoning is het niet ongebruikelijk om gebreken aan te treffen. Onze inspecteurs kunnen u bijstaan tijdens de (voor)oplevering. Dit om eventuele ongewenste verrassingen na het betrekken van de woning te voorkomen. Daarnaast bieden we tussentijdse keuringen en inspecties bij verbouwingen.

Vooroplevering

Voor de oplevering vindt er een vooroplevering plaats. ADA Keur adviseert tijdens dit moment een bouwkundig inspecteur in hand te nemen, zodat de woning voor de oplevering geïnspecteerd kan worden op mogelijke gebreken.

Meer informatie

Eindoplevering

Bij de eindoplevering wordt de woning aan u overgedragen. De aan- en opmerkingen over de woning worden in het “proces verbaal van oplevering” tijdens de eindoplevering genoteerd, zodat deze aan- en opmerkingen in de fase ná de oplevering door de aannemer kunnen worden gecorrigeerd.

Meer informatie

Verbouwoplevering

Opleveringen vinden niet alleen bij nieuwbouwwoningen plaats. Ook als u verbouwd heeft, kunt u een keuring laten uitvoeren om aan te tonen dat dit werk correct wordt opgeleverd.

Meer informatie

energie-en-duurzaamheid

Energie & duurzaamheid

ADA Keur is specialist in energieprestatieadvies. Aan de hand van verschillende metingen wordt er een energielabel aan de woning of het pand toegewezen. Ook kan ADA Keur u ondersteunen door te adviseren hoe u energie kunt besparen.

Energielabel / EI-index

Vanaf 1 januari 2015 bent u verplicht in het bezit te zijn van een definitief energielabel als u uw woning wilt verkopen/verhuren of bij oplevering van de woning. ADA Keur kan dit voor u verzorgen.

Meer informatie

Maatwerkrapport energiebesparing

ADA Keur geeft u graag inzicht in het energieverbruik van uw woning. Als u deze wilt verbeteren kan een EPA-maatwerkrapport inzicht geven.

Meer informatie