Een basiskeuring kan u helpen bij de verkoop van uw woning. Het keuringsrapport kan potentiële kopers inzicht bieden in de bouwkundige staat van het object. Openheid van zaken en het winnen van vertrouwen zijn de belangrijkste elementen voor de verkoop.

Met de basiskeuring creëert u vertrouwen door openheid van zaken te geven over uw woning. De inspectie zal een kwaliteitsbeoordeling geven van alle visueel zichtbare bouwdelen van de woning. In de bijbehorende rapportage vindt u een overzicht van de bouwkundige staat van ieder bouwdeel. De algemene bouwdelen worden in de rapportage besproken, zodat deze ook leesbaar en begrijpelijk is voor mensen zonder bouwkundige achtergrond. Hersteladviezen en bijbehorend kosten worden niet in de rapportage van de basiskeuring behandeld. Mocht u deze informatie wel willen inzien, dan bieden bij de uitgebreide keuring aan.

Let op, vanaf 1 januari 2015 dient iedere woning te beschikken over een energielabel (EPA-Certificaat). Als u uw woning verkoopt, dient u hier rekening mee te houden. ADA Keur biedt ook energieprestatieadvies aan en wijst energie labels toe. Hier vindt u meer informatie over het energielabel en de EPA-certificering.

Klik hier als u een voorbeeldrapportage wil inzien