De uitgebreide keuring is aan te bevelen wanneer u een woning heeft van voor 1985. De economische levensduur van veel bouwkundige elementen is bij deze woningen verlopen. Om vertrouwen te creëren bij de potentiële koper is het aan te raden een uitgebreide rapportage aan te bieden.

De uitgebreide keuring is een visuele inspectie van alle zichtbare bouwdelen van de woning. Naast de kwaliteitsbeoordeling en de rapportage van de bouwkundige gebreken geeft deze keuring ook hersteladvies en de hieraan gerelateerde kosten. De kosten voor herstel van het bouwkundige gebrek worden verdeeld in directe kosten en kosten op termijn (1-5 jaar). Zo geeft u de potentiële koper inzicht in de staat van de woning op bouwkundig én financieel gebied.

In de uitgebreide keuring zit standaard een kostenberekening voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit document is opgesteld volgens alle gestelde normen van de NHG. Deze rapportage is adres gebonden, dus kunnen kopers het direct voor de NHG gebruiken.

Let op, vanaf 1 januari 2015 dient iedere woning te beschikken over een energielabel (EPC-Certificaat). Als u uw woning verkoopt, dient u hier rekening mee te houden. ADA Keur biedt ook energieprestatieadvies aan en wijst energie labels toe. Hier vindt u meer informatie over het energielabel en de EPA-certificering.

Klik hier voor een voorbeeldrapportage